Home

Biography

National Team

Statistics

Multimedia

Nikos' Opinions

Latest News26/03/2008

Media response

Με αφορμή γεγονότα που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσαν στους αγώνες με τον Θρασύβουλο για το Κύπελλο Ελλάδος, θα ήθελα να κάνω τις παρακάτω τοποθετήσεις.

Πρώτον, όσον αφορά στο δημοσίευμα της εφημερίδας “The Match” με την υπογραφή του Κου Καλογιάννη, στο οποίο γίνεται λόγος για φραστικό επεισόδιο μεταξύ εμού και Χρήστου Καλαντζή στον πρώτο προημιτελικό με τον Θρασύβουλο, παρουσιάζοντας ως αιτία της διένεξης ότι ο συμπαίκτης μου είναι τακτοποιημένος οικονομικά ενώ εγώ δεν είμαι. Σε επικοινωνία που είχα με τον Κο Καλογιάννη, συντάκτη του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, τον ρώτησα αν τα γραφόμενά του προέκυπταν από ρεπορτάζ που ενδεχομένως έκανε ή από προσωπικές του εκτιμήσεις. Μου απάντησε ότι το συμπέρασμα για την αιτία του συγκεκριμένου επεισοδίου βασιζόταν σε δική του προσωπική εκτίμηση και όχι σε ρεπορτάζ. Δεν είμαι ο καταλληλότερος, ούτε έχω φιλοδοξία, να κάνω μαθήματα δημοσιογραφίας. Ειλικρινά, όμως, δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν η καταγραφή των γεγονότων για τόσο σοβαρά και λεπτά ζητήματα να γίνεται με βάση εκτιμήσεις. Το τι έγινε μεταξύ εμού και του Χρήστου αφορά στην ομάδα και οι μόνοι που γνωρίζουν τον λόγο είναι οι 20 ποδοσφαιριστές και οι προπονητές, που ήταν παρόντες. Στα μάτια ενός φιλάθλου που πηγαίνει στο γήπεδο ανήμερα ενός παιχνιδιού, ένα τέτοιο δημοσίευμα ουσιαστικά στοχοποιεί τον Χρήστο. Έχουν φορτωθεί πολλά στην πλάτη του κατά το παρελθόν και θεωρώ ότι δεν του αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Δεν ζητάει κανείς από τους εκπροσώπους του Τύπου να αποκρύπτουν την αλήθεια, αλλά αντίθετα να την παρουσιάζουν στην πραγματική της, όμως, διάσταση. Πέρα από άδικο, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα ήταν άκαιρο μιας και καταγράφηκε ανήμερα ενός σημαντικού για την ομάδας μας αγώνα, χωρίς, όμως, αυτό να αποτελεί άλλοθι για το αποτέλεσμα. Η ευθύνη του αποκλεισμού βαρύνει αποκλειστικά εμάς. Το δικό μου οικονομικό «πάρε-δώσε» με την ΠΑΕ, αφορά σε εμένα, στην ΠΑΕ και σε κανέναν άλλον.

Δεύτερον, όσον αφορά στην ανυπόστατη φημολογία μετά τον δεύτερο προημιτελικό αγώνα με τον Θρασύβουλο περί «ύποπτου» ματς, που πυροδοτήθηκε και αναπαράχθηκε από διάφορους στην πόλη της Λάρισας. Είναι οι ίδιοι, οι οποίοι πέρσι πριν από τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό έλεγαν ότι στην ΑΕΛ θα χαριστεί το ματς του πρωταθλήματος για να καθίσει να χάσει στον τελικό του Κυπέλλου. Είναι οι ίδιοι, που διέδιδαν κακοήθη σενάρια και πριν από τον φετινό εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος στη φιλική σχέση των προέδρων των δύο ΠΑΕ. Το νόμισμα έχει δύο όψεις: Ή είσαι Πυθία ή μετά Χριστόν προφήτης. Στις περιπτώσεις των συγκεκριμένων αγώνων τα αποτελέσματα απέδειξαν περίτρανα το πόσο σαθρή βάση είχαν αυτές οι κακοήθειες. Όσο για τα ματς που θα επακολουθήσουν και γύρω από τα οποία ενδεχομένως οι ίδιοι και πάλι σπεύσουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις – όπως έκαναν μετά το ματς με τον Θρασύβουλο – έχω να πω το εξής: Ας προσπαθήσουν αυτοί οι «σεναριογράφοι» να αυξήσουν το εισόδημά τους ποντάροντας σε αυτά που διαδίδουν. Οι μετά Χριστόν προφήτες πέθαναν. Ως ομάδα δεν έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία και πολύ περισσότερο δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητεί την ηθική και την εντιμότητά μας.


Nikos Dabizas

 

232 Appearances in England (175 for Newcastle United, 18 for Leicester in the Premier League and 39 for Leicester in the Championship). Total League-Cup-Europe appearances 550. National Team appearances 70. Goals total 40.