Home

Biography

National Team

Statistics

Multimedia

Nikos' Opinions

Latest News



17/07/2015

Nikos' statement regarding recent press articles.

Στην μεχρι τωρα πορεια μου η δημοσια αντιπαραθεση για θεματα που με αφορουν στον επαγγελματικο τομεα ηταν μια συνειδητη σταση σιωπης.

Προφανως αυτο εκλαμβανεται ως αδυναμια και αποδοχη μιας μονοπλευρης πραγματικοτητας.

Μετα ομως τις προσφατες αλλα και προγενεστερες αναφορες σε μεσα ενημερωσης για τα αιτια και τους λογους που οδηγησαν στην λυση της συνεργασιας μας με την Παε Παναθηναικος, οφειλω να τοποθετηθω για πρωτη φορα και δημοσια.

Δεν προκειται να μπω σε καμια διαδικασια να "υπερασπιστω" τις μεταγραφικες επιλογες,τον μεταγραφικο σχεδιασμο και αν αυτος ηταν πετυχημενος η οχι. Ο καθενας μπορει να εκφρασει την αποψη του.

Με τον οποιο τροπο αυτος θεωρει πως αρμοζει.

Ομως ειναι προσβλητικο και ακρως υποτιμητικο για μενα προσωπικα, οπως και για τον ιδιο τον συλλογο, να υπαρχουν συνεντευξεις με ανυποστατες αιτιολογιες πως ως τεχνικος διευθυντης του συλλογου λειτουργησα αυτονομα διχως να ενημερωνω κανεναν και εφερνα προ τετελεσμενου προεδρο και προπονητη της ομαδας...

Ο τροπος που λειτουργησαμε καθ'ολη την διαρκεια της παρουσιας μου στον συλλογο ηταν ξεκαθαρος, και αυτο ηταν κατι που δεν αλλαξε ποτε.. Απο την αρχη ως το τελος.

Σεβομενος τον ρολο μου,το οργανογραμμα της ομαδας,τα πλαισια που οφειλαμε να κινηθουμε βασει πλανου, οπως και τα προσωπα που συνεργαστηκα...

Καταννοω πληρως την αναγκη να δωθουν λογοι και αιτιες για την λυση της συνεργασιας μας.

Ομως ειναι εκτος πραγματικοτητας και εντελως αβασιμο να αιτιολογειται με τετοιο τροπο η λυση μιας "πετυχημενης" συνεργασιας κατα τα λεγομενα του προεδρου (παντα οσον αφορα την πρωτη χρονια),οταν στην προσφατη δημοσια τοποθετηση του υπηρξε αναζητηση και επαφη για την διαδοχη κατασταση, με το κλεισιμο της περσινης σεζον και πριν αναχωρησει η Εθνικη μας ομαδα για την Βραζιλια.

Οταν ακομα δεν ειχαν γινει τα "λαθη"και οι "αστοχιες" της 2ης μεταγραφικης περιοδου που κατα κορον εχουν τονιστει.

Σεβομενος την ομαδα και τις αγωνιστικες τις υποχρεωσεις ουδεποτε αναφερθηκα για την αποχωρηση μου απο αυτην.

Δεν ενιωθα την αναγκη να το κανω ακομη και οταν επρεπε να υπερασπισω το οποιο μεριδιο "επιτυχιας"μου αναλογουσε, ποσο μαλλον να ειμαι μερος μιας δημοσιας αντιπαραθεσης που δεν αρμοζει σε επαγγελματικες συνεργασιες και στις εν γενει ανθρωπινες σχεσεις.

Η μονοπλευρη ενημερωση ομως για καιρια θεματα επαγγελματισμου που με αφορουν αμεσα οπως και ο τροπος που εγινε αυτη με "αναγκαζει" ετεροχρονισμενα πλεον να τοποθετηθω δημοσια για την λυση της συνεργασιας μας.

Και αυτο θα γινει οταν το επιτρεψουν οι συνθηκες με τον πλεον καταλληλο τροπο.

Νικος Νταμπιζας

 

232 Appearances in England (175 for Newcastle United, 18 for Leicester in the Premier League and 39 for Leicester in the Championship). Total League-Cup-Europe appearances 550. National Team appearances 70. Goals total 40.