Home

Biography

National Team

Statistics

Multimedia

Nikos' Opinions

Latest News



08/12/2005

Everything is going well

Μετά από 12 αγωνιστικές πιστεύω ότι έχουμε δείξει αντιπροσωπευτικά δείγματα γραφής για το τι μπορούμε να πετύχουμε. Στα 12 αυτά παιχνίδια το μόνο αποτέλεσμα που στα ‘χαρτιά’ δεν πετύχαμε αυτό που θέλαμε ήτανε η ισοπαλία με το Αιγάλεω. Ήταν ένα άτυχο αποτέλεσμα και για τον τρόπο που ήρθε αλλά και για τη στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ. Άτυχες στιγμές έχει κάθε ομάδα. Σημασία έχει ο προγραμματισμός που θα γίνει στην αρχή της περιόδου να επιτευχθεί σε όσο το μεγαλύτερο βαθμό. Ένα άτυχο αποτέλεσμα από μόνο του δεν μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Φυσικά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά η 7η θέση με κάνει να βλέπω τα πράγματα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Εξάλλου, είμαι ευχαριστημένος από την γενικότερη απόδοση της ομάδας. Άλλωστε, μέχρι τώρα έχουμε πετύχει σχεδόν όλα όσα είχαμε προγραμματίσει.

Στο επόμενο παιχνίδι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Νομίζω ότι πρόκειται για το πιο δύσκολο παιχνίδι που θα δώσουμε φέτος, μια και ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Για μένα αυτό το παιχνίδι έχει φυσικά και ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι η πρώτη φορά που θα βρεθώ αντιμέτωπος με την ομάδα που έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Από τον Ολυμπιακό πήρα πολλά. Θέλω όμως να πιστεύω ότι προσέφερα και πολλά. Στα 4 χρόνια που ήμουνα παίκτης του Ολυμπιακού, έζησα και καλές στιγμές αλλά και δύσκολες στιγμές. Έμαθα έτσι να εκτιμώ περισσότερο τα πράγματα όταν πήγαιναν καλά, όπως για παράδειγμα όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα.

Όπως και να έχει όταν αρχίσει το παιχνίδι όλες αυτές οι σκέψεις και αναμνήσεις θα παραμεριστούν και η προσοχή μου, αλλά και η προσοχή όλων των παιδιών, θα στραφεί αποκλειστικά στο παιχνίδι. Φιλοσοφία της ομάδας μας είναι να μπαίνουμε δυνατά σε κάθε αγώνα και να διεκδικούμε τη νίκη ή τουλάχιστον το θετικό αποτέλεσμα. Αυτό θα συμβεί και με τον Ολυμπιακό. Η φιλοσοφία και ο τρόπος του παιχνιδιού μας δεν αλλάζει επειδή άλλαξε ο αντίπαλος.


Nikos Dabizas

 

232 Appearances in England (175 for Newcastle United, 18 for Leicester in the Premier League and 39 for Leicester in the Championship). Total League-Cup-Europe appearances 550. National Team appearances 70. Goals total 40.