Home

Biography

National Team

Statistics

Multimedia

Nikos' Opinions

Latest News



03/10/2005

The first five match days...

Είμαι αρκετά ευχαριστημένος με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας μας σε αυτές τις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Ειδικά με την ΑΕΚ δείξαμε ότι μπορούμε να κοντράρουμε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα αν βρεθούμε σε καλή μέρα. Το ίδιο συνέβη και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο οποίο σταθήκαμε πολύ καλά αμυντικά. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε την υπεροχή παιχνιδιού αλλά δεν κατάφερε να μας δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Αν και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ασχοληθώ με την διαιτησία δεν μπορώ να μην κάνω μια γενική επισήμανση που έχει σχέση με τη συχνότητα των σφυριγμάτων. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο διαιτήτης πρέπει να έδωσε 45 φάουλ κατά της ομάδας μου. Δεν μπορώ να διανοηθώ σε ποιον άλλο ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ευρώπη θα υπήρχε ένας τόσο μεγάλος αριθμός φάουλ από τη μια πλευρά. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να υπάρχει ενδιαφέρον και ροή σε ένα παιχνίδι όταν κάθε 15 δευτερόλεπτα σφυρίζεται φάουλ.

Δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία του αν η κόκκινη κάρτα ήταν δίκαια η όχι. Νομίζω ότι είναι καθαρό ότι δεν υπήρξε επαφή. Αυτό που με στεναχώρησε όμως ήταν το ότι όταν ρώτησα τον παίκτη του ΠΑΟΚ γιατί έπεσε χωρίς να τον ακουμπήσω και μου είπε «απλά τη δουλειά μου κάνω». Είναι λυπηρό να παίρνεις μια τέτοια απάντηση από ένα νεαρό παίκτη, ο οποίος θεωρεί δουλειά του να προσπαθήσει να παραπλανήσει το διαιτητή ώστε να αποβληθεί ένας συναθλητής του.

Στο παρελθόν έχω δηλώσει ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν την τάση να «πέφτουν» εύκολα προσπαθώντας να εκβιάσουν κάποιο σφύριγμα. Είναι μια λογική που προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω. Μία λογική που σίγουρα αποτελεί εμπόδιο στην ευρωπαϊκή προοπτική αυτών των παικτών.


Nikos Dabizas

 

232 Appearances in England (175 for Newcastle United, 18 for Leicester in the Premier League and 39 for Leicester in the Championship). Total League-Cup-Europe appearances 550. National Team appearances 70. Goals total 40.