Home

Biography

National Team

Statistics

Multimedia

Nikos' Opinions

Latest News



12/08/2005

No 14!

Με τον θάρος της γνώμης που του δίνει το μέγεθος της καριέρας και η εμπειρία του στο αγγλικό ποδόσφαιρο, παρουσιάσθηκε επίσημα το απόγευμα της Παρασκευής στους εκπροσώπους του Τύπου ο Νίκος Νταμπίζας, συνοδευόμενος από τον γεν. διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, Νίκο Λυράκη και τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Δώνη.

Τις συστάσεις έκανε ο Νίκος Λυράκης, επισημαίνοντας ότι "πρόκειται για μια προσπάθεια της ομάδας να ανεβάσει τον πήχη, δείχνοντας ότι έχει τα εχέγγυα να αποκτά παίκτες ανάλογου βεληνεκούς". Χαρακτήρισε τον Νταμπίζα ως τον "καλύτερο Ελληνα αμυντικό στην μετά Μανωλά εποχή" κι εξέφρασε την χαρά που έχει δίπλα του "έναν ποδοσφαιριστή που πέτυχε να διαγράψει μια καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ, την οποία δύσκολα θα επαναλάβει άλλος Ελληνας". Ευχήθηκε στον παίκτη υγεία "προκειμένου να προσφέρει στην ΑΕΛ αυτά που μπορεί" και τόνισε ότι "με το τριετές συμβόλαιο φιλοδοξία της διοίκησης είναι να κλείσει ο παίκτης την καριέρα του στην Λάρισα". Εκλεισε, δε, υπενθυμίζοντας ότι η απόκτηση του διεθνή παίκτη ήταν επιθυμία του Γιώργου Δώνη, ο οποίος πήρε τον λόγο αμέσως μετά...

Στην σύντομη τοποθέτησή του ο Γιώργος Δώνης δήλωσε απολύτως ευχαριστημένος από την απόκτηση "ενός από τους καλύτερους Ελληνες αμυντικούς" τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά και ως χαρακτήρα, αφού υπήρξαν συμπαίκτες στην Εθνική. "Είναι άνθρωπος με επίπεδο, στόχους και φιλοδοξίες, οι οποίες συμβαδίζουν με το παρόν και το μάλλον της ομάδας", δήλωσε ο 36χρονος τεχνικός, που περιμένει από τον Νταμπίζα " να δώσει προσωπικότητα στην ομάδα και κυρίως στην αμυντική της γραμμή".

Από την πλευρά του ο διεθνής κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας:

"Υποτίθεται ότι ως κλισέ σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να πω ότι ήθελα από μικρός να έρθω στην ΑΕΛ και άλλα παρόμοια... Η αλήθεια είναι ότι η αρχική διάθεση τόσο η δική μου όσο και της οικογένειάς μου ήταν να μείνω στο εξωτερικό. Ο επαναπατρισμός ήταν για εμάς μια δύσκολη απόφαση για πολλούς λόγους... Τελικά δεν βρήκα την πρόταση που θα με κάλυπτε σε όλα, αφού οικονομικά υπήρχαν και καλύτερες επιλογές κι αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα... Την ΑΕΛ την επέλεξα γιατί ήταν η μόνη που έδειξε το ενδιαφέρον της έντονα και με έκανε από την αρχή να νοιώθω σημαντικός και γιατί η ατμόσφαιρα και η φιλοσοφία της με εμπνέουν, αφού δεν έχουν σχέση με την κρατούσα φιλοσοφία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρόταση είχα επίσης από την ΟΦΗ, ενώ στην αρχή του καλοκαιριού υπήρξε και μια φιλολογική συζήτηση με τον ΠΑΟ, όμως είμαι πεπεισμένος ότι έκανα την σωστή επιλογή και ήρθα σε μια ομάδα που έχει ιστορία, κόσμο και την οργάνωση να πηγαίνει στο εξής μόνο μπροστά. Φυσικά, καλύφθηκα σε σημαντικό βαθμό και οικονομικά, έστω κι αν δεν ήταν αυτό το πρωταρχικό κριτήριο. Οποιος όμως λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το οικονομικό δεν γίνεται πιστευτός... Ξέρω ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα αλλά δεν με φοβίζει αυτό. Οσα πέτυχα τα πέτυχα παλεύοντας στα δύσκολα με το σπαθί μου, γιατί μόνο έτσι επιβιώνεις πραγματικά, κυρίως στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Εδώ τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά και βλέπεις παιδιά με ταλέντο που δουλεύουν σκληρά να χρειάζεται να κάνουν πολλά περισσότερα από ότι κάποιο άλλο παιδί με το ίδιο ίσως ταλέντο αλλά με καλύτερες γνωριμίες και δημόσιες σχέσεις... Αισθάνομαι υπερήφανος λοιπόν που κατάφερα όσα κατάφερα χωρίς να προδώσω τις αρχές μου κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω στην Λάρισα, χωρίς να αισθάνομαι κάτι το ξεχωριστό από τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου. Οποιο όνομα και να κουβαλάς στο ποδόσφαιρο, είσαι πρώτα από όλα γρανάζι στην λειτουργία της ομάδας. Ενας κρίκος στην αλυσίδα της... Μόνο έτσι φτάνεις στην επιτυχία και δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από την πορεία μας στην Πορτογαλία. Η επιστροφή μου στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΛ είναι για μένα ένα ακόμη στοίχημα που θέλω να κερδίσω με την αξία και την προσφορά μου".

Ερωτηθείς για το αν νοιώθει να χρειάζεται περίοδο προσαρμογής στο ελληνικό πρωτάθλημα, στάθηκε στην "εκνευριστική συνήθεια των παικτών να επιδιώκουν να πάρουν φάουλ σε κάθε μαρκάρισμα και στην ίδια συνήθεια του κόσμου να ζητάει φάουλ σε κάθε πέσιμο, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται τόσο ο διαιτητής όσο και η ταχύτητα εξέλιξης του κάθε αγώνα". Ομως "πιστεύω πως έχω την εμπειρία και θα το αντιμετωπίσω" είπε κλείνοντας, έτοιμος να αναχωρήσει για την πρώτη του προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο των Δένδρων.

Φυσικά ακολούθησε η καθιερωμένη φωτογράφηση με τη φανέλα της νέας του ομάδας, όπου αποτυπώνεται ήδη το όνομά του και το Νο 14, που θα τον συνοδεύει τουλάχιστον για την υπόλοιπη αγωνιστική περίοδο.

Στον επίλογο της συνέντευξης τονίσθηκε από τους κ.κ. Λυράκη και Δώνη, ότι αυτή τη φορά πρόκειται όντως για την τελευταία μεταγραφική κίνηση της ΑΕΛ αυτό το καλοκαίρι κι ότι η απόκτηση του Νταμπίζα δεν αλλάζει σε τίποτα τους στόχους της ομάδας, που είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη παραμονή και το καλό ποδόσφαιρο".


ael1964.gr

 

232 Appearances in England (175 for Newcastle United, 18 for Leicester in the Premier League and 39 for Leicester in the Championship). Total League-Cup-Europe appearances 550. National Team appearances 70. Goals total 40.